onsdag 27 oktober 2010

Skapande skola

Man känner sig nästan gråtfärdig hur dåligt val man gjorde.
Om jag nu vill jobba med film då ska man väll uppenbarligen välja film på
skapande skola. Inte föfattarskolan vilket är jätte tråkigt. Man träffar Nelly, Ivan, Johan och
nåra fler när vi har lunch och dom snackar om hur kul dom har när dom filmar.
JAG VILL OCKSÅ HA FILM ( har sagt det ut högt minst 5 gånger idag) 
Men Det får man leva med.

Dessutom nu när jag börjar plugga japanska så får jag åka till Tokyo efter gymnasiet på studie resa :D kul kul

onsdag 6 oktober 2010

Prao, Dag san

Tyvärr har jag inte hunnit göra teckningarna till idag men flickorna blev inte ledsna för det.
Idag jobbade alla med unikum. Det var kul att få se på vad småbarnen gör på unikum eftersom dom inte har betyg eller så höga mål att nå upp till. Jag passade på att kolla min frånvaro på dexter, men det verkar inte som man har orkat fylla i alla tider. Mitt när jag skulle hjälpa en söt liten tjej med hennes inloggning blev det brandövning. När vi gick ut till vår "samlingsplats" så såg jag Emelie S och Astrid ute på skolgården. Jaha, tänkte jag. Sen gick vi in och hann inte jobba så mycket mer med unikum sen blev det då matte och alla ville ha min hjälp, dom som behövde hjälp dådå. Sen så snackade jag en kort kort stund med Astrid och Emelie sen blev det rast. Där lekte alla barnen tjuv och polis medens jag kollade på när jag gungade. Sen blev det en liten lässtund för dom allra minsta och sen cyklade jag hem och åt lunch eftersom det var torsk i skolan, usch.
När jag hade cycklat tillbaka fick jag den stora äran att öppna dörren till gympa salen och till och med hålla i uppvärmningen. Sen hjälpte jag några tjejer med pingis och lärde några att hoppa i kors med hopprep.
Sen blev jag rastlös och började rita, det tog sitt pris och jag har i läxa att göra 8 teckningar tills imorgon. Vad är det med småbarn och teckningar egentligen?
slut ;)

Prao, Dag ni

Nåja, dagen började densamme som igår :P
Idag började många av eleverna tycka om mig mer, MYCKET mer.
Dom ville rida rygg, dom ville sitta med mig på lunchen. Och det kom fortfarande massor av frågor.
Idag fick jag hjälpa till lite mer med uttal och deras svenska uppgifter. Det var ganska så kul faktiskt.
När jag inte hade något att göra satte jag mig ner och ritade. Bilden blev helt misslyckad men alla tyckte den var jätte fin ändå.Så jag skulle göra två lika dana till två små flickor imorgon. Sen kom Tina, det var väl kul. Vi snackade en liten stund om hur det hade gott och vad jag hade för uppgifter att utföra den är veckan.
Sen var hon tvungen att gå för hon hade fler prao platser att åka till.
Sen var dagen i princip slut.

måndag 4 oktober 2010

Prao , Dag ichi

Allt började med att jag fick en timmes sovmorgon än vad jag får om det skulle vara vanlig skoldag.
Jag satt vid datorn en halvtimme. Sen sprang jag runt i hela huset och letade efter cykelnyckeln.
Jag kom i alla fall i tid till Piraten skolan ;) Gud vad allt var litet, man kände sig nästan som Gandalf när han kommer på besök hos Bilbo Baggins i första sagan om ringen filmen.
Där blev det lite missförstånd, hehe. Jag ville vara hos treorna men fick lapp om att jag skulle vara hos ettorna.
När jag kom till skolan visste inte första klass läraren ( Olof) att jag skulle vara hans praktikant eftersom han redan hade Johan i 9D.
När vi går ut i korridoren kommer Lena Jonsson ( treornas lärare) och typ frågar om jag vill vara i hennes klass i stället, vilket jag då sa ja till eftersom det var vad jag ville från början.
På morgonen var det samling vilket varade i ca 45 min eftersom ALLA ville berätta om deras helg xD
Det var lite kul att lyssna på faktiskt. Efter det hade vi svenska och där behövdes jag inte så mycket så jag gick mest runt bland alla och lyssnade på när dom läste. Efter det var det rast. Jag kollade på när nästan alla barnen lekte "under hökens vingar". Jag gick runt och hälsade på olika lärare som inte jobbade där när jag gick i sexan. Jag blev chockad när Ingrid Jönsson kände igen mig. Jag menar, jag ser inte ut som jag gjorde i sexan och jag hade inte hennes i något ämne ens. Lena Wall , min gamle lärare kände dock såklart igen mig men inte Helen Malm Möller ( ja, hon jobbar fortfarande på skolan) Och hon var ändå min matte lärare i tre år. Efter rasten var det matte. Det var då utfrågningen började. Hur lång är du , vad heter du, hur gammal är du, hur många går i din klass, kan du räkna upp alla i din klass osv ända in på lunchen. Och då var det något ( äntligen) orientaliskt. Vårrullar med ris. Sen Pratade jag med Lena efteråt och där slutade min första dag som lärare praktikant 12:30 .

lördag 2 oktober 2010

Detta har i och för sig inget med So och göra

En början på en liten berättelse jag har skrivit.


Hon kände sig också pånyttfödd och starkare. När hon passerade barriären somnade hon direkt och det kändes som om hon slog emot något hårt.
Thea vaknade nästa morgon av att hennes näsa kliade något fruktansvärt.
Hon satte sig upp i sängen och såg hela hennes rum täckt i dam och hennes kläder var i-hoppackade i kassar. Hon gick trött och förvirrad fram till kassarna och rotade fram en lämplig klädsel för skoldagen. Hon hörde sina föräldrar snarka inne på sitt rum. Hon log lite för sig själv. Hon gick till köket för att ta fram hennes skollunch.
Men där var ingen lunch i kylskåpet. Hon slog sig i pannan, detta var första gången hennes mamma glömt fixa mat till henne. Thea kollade fundersamt runt. Det var rätt så stökigt i huset. Det brukade aldrig vara stökigt. Något måste ha hänt. Alla tankar kom en efter en och Thea glömde bort tiden. Hon kollade hastigt på klockan och blev plötsligt stressad. Hon fick snabbt bre några mackor och borsta tänderna, sminka sig och kamma sitt mörkbruna långa hår och gå ut till garaget där hon hade sin moped. Men hennes moppe var borta. Nu började hon bli lite irriterad. Hon gick in i köket och skrev ett meddelande till sina föräldrar. 
  • Var är min moped?
  • Ring mig, jag kan köpa med middag hem
/ Thea
Thea tog 200 spänn och sin mammas busskort som låg i hennes mammas jacka. Sen sprang hon ut till busshållplatsen. Bussen var precis på väg att köra men stannade när Thea ropade och sprang ikapp den. Hon sprang ganska fort, fortare än vanligt. Hon hade inte tagit skolbussen på flera veckor men det kändes ändå konstigt att alla elever som åkte med bussen stirrade på henne när hon gick på. Som om dem inte visste vem hon var. Thea satte sig ner på närmsta lediga plats och tog fram mobilen. Thea hörde att alla viskade där bak, hon hörde vad dem viskade. Dom viskade om Thea.
-         Hon liknar ju Thea på pricken!
-         Ja, vem är hon? 
-         Ska hon börja på vår skola? 
-         Är inte det Thea?
-         Är du dum? Det är ju omöjligt!
Thea lyssnade chockat men intresserat på. Dem viskade väldigt lågt men Thea hörde vad dem sa, hennes hörsel hade blivit starkare. Bussen stannade precis utanför skolan. Thea klev av och gick mot niornas ingång till skolan. Hon såg sina kompisar inne i hallen, men de såg lite annorlunda ut, lite längre hår, Galileia såg lite smalare ut och hon var mycket solbränd. Hugo hade färgat håret i lila slingor och även han såg smalare ut, eller han såg benig ut, som om han hade svultit sig själv. Det kändes som om allt var förändrat. Thea fick plötsligt en känsla, en känsla som gjorde henne osäker. Osäker på om det var Hugo Och Galileia som stod och pratade utan att ge ett skratt ifrån sig eller ens le. Hon kände sig utanför, som om hon aldrig skulle kunna gå fram och krama, eller skratta med hennes två bästa vänner i hela världen igen. Hon skakade av sig känslan. Dom kanske stod och snackade om något alvarligt helt enkelt, även det hände ibland.  Det började regna så Thea drog kapuschongen över huvudet.
Hon kom in i hallen utan att säga ett ord. Hon gick fram till sitt skåp som var precis bredvid där Hugo stod. Thea började sakta låsa upp det med sin kombination när hon kände en hand hålla henne hårt på hennes axel och drog ner henne på golvet. Hon hörde Hugos röst nästan ryta ” rör inte det här skåpet, fattar du det ”! Hon kollade ner i marken. Tårar började sippra fram i ögonvrårna. Vad hade hon gjort för fel? Vad hade hon gjort för att bli utskälld och ner puttad av Hugo? Killen som alltid log, killen som aldrig blev arg eller ledsen. Hon hörde Galileia skrika åt henne ” om du inte sticker här ifrån nu så…”, längre han hon inte. Man hörde snyftningar och en gråtfärdig röst avsluta meningen ”… så slår vi ner dig” Thea ställde sig upp på darrande ben fortfarande kollande ner i marken med kapuschongen över huvudet.  
-         Vad har jag gjort för fel? 
Galileias snyftningar slutade och Hugos aggressiva andetag slutade. 
Thea kollade upp på sina två bästa vänner med tårar rinnande ner från kinderna.
- Vad har jag gjort för att få mitt rum upp och ner vänt, stressa hela morgonen, varit samtalshuvudämnet på bussen för att min moped är borta och sen komma hit i ösregn och blir skriken åt och ner puttad av mina två bästa vänner !? 

fredag 1 oktober 2010

PRAO nästa vecka :D

Idag är det fredag. På måndag nästa vecka är det prao, för mig blir det ettorna på piratenskolan.
Det ska väll bli kul : D
Jag har ingen fantasi så det blir ett kort inlägg idag.
MEn kommer skriva mer nästa vecka ;)